Ingredienser
7 dl vetemjöl
3 dl grahamsmjöl
2 dl grovt rågmjöl
2 tsk salt
2 tsk bikarbonat
2 dl mörk sirap
1 l naturell yoghurt
2 dl russin
2 dl hela hasselnötter3
dl torkade strimlade aprikoser
smör till formarna
2 dl solros- eller pumpafrön
Gör så här
1. Rör ihop alla mjölsorterna, salt och bikarbonaten i en rostfri bunke. Tillsätt sirap, yoghurt, russin, nötter och aprikoser.
2. Smörj två avlånga brödformar och ”bröa dem” med solrosfrön eller pumpakärnor.
3. Skrapa ner den kladdiga degen i formarna, men se till att lämna ett par centimeter upp till kanten så att bröden får plats att jäsa. Jämna till ytan och strö över lite extra solros- och/eller pumpafrön.
4. Grädda i 200 grader i 60 minuter, sänk till 175 grader och grädda i ytterligare 30 minuter. Stjälp upp bröden på galler och låt svalna.
OBS! När jag gräddar brödet i min ugn står det inne 30 min på 200 grader och ca 30 min på 175 grader. Ugnar är olika så prova dig fram för ett perfekt resultat!
![]() |
Boken Jul med Ernst Foto: Palatsliv |
![]() |
Ernst julbröd Foto: Palatsliv |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar